Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στους δρόμους μέχρι να τους διώξουμε


 


Για πόσο ακόμα θα τους αφήνουμε να καταστρέφουν τις ζωές μας στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος»;
 
Την Πέμπτη 9/2 στις 6 μ.μ. διαδηλώνουμε στα Προπύλαια, με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Την Κυριακή 12/2 στις 6 μ.μ. περικυκλώνουμε τη Βουλή - Τη μέρα ψήφισης του νέου Μνημονίου συγκεντρωνόμαστε στις κεντρικές πλατείες κάθε πόλης σε όλη την χώρα - Σε κάθε σπίτι, σχολή και χώρο δουλειάς κρεμάμε μια μαύρη σημαία, ένα μαύρο μαντήλι, ένα μεγάλο ΟΧΙ

Οι μειώσεις όλων των μισθών και των συντάξεων, οι απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ένας νέος οδυνηρός κύκλος ύφεσης και ανεργίας που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν μας είναι το βέβαιο μέλλον αν ψηφιστεί ένα ακόμα άθλιο Μνημόνιο.

Πρέπει να τους σταματήσουμε - και ο μόνος τρόπος είναι να τους ανατρέψουμε. H εποχή των αγώνων για λόγους συμβολικούς ή «για την τιμή των όπλων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Στόχος των κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών, λοιπόν, δεν είναι μόνο να εκφραστεί η καθολική αντίθεση στην πολιτική του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Είναι και να πέσει η τρικομματική κυβέρνηση της κοινωνικής εξαθλίωσης, έπειτα από μια μαζική λαϊκή παρέμβαση, που θα δώσει τέλος στους διαρκείς εκβιασμούς και τη συνεχή υποβάθμιση της ζωής μας.

Η επιτυχία των κινητοποιήσεων αυτών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Κι αυτό, γιατί όπως στη χώρα μας, έτσι και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ζωή μας δεν μπορεί να καθορίζεται από σχεδιασμούς ανεξέλεγκτων γραφειοκρατών, μη εκλεγμένων κυβερνήσεων που δεν λογοδοτούν πουθενά και θεσμικών ή μη μαφιών, εθισμένων στην κερδοσκοπία.

Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, λοιπόν, μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για έναν πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό που θα σταματήσει την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πορεία της Ευρώπης. Μπορούν, οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, να γίνουν το πρώτο μεγάλο ΟΧΙ, πριν από τα μεγάλα ΟΧΙ που θα φωνάξουν οι λαοί της Ευρώπης, από την Ιταλία του Μόντι μέχρι την Ιρλανδία και από τη Ρουμανία μέχρι τη Γερμανία. Η πρόσφατη εμπειρία δείχνει ότι, υπό την πίεση κινημάτων μαζικών και αποφασιστικών, ακόμα και τα πιο αντιδημοκρατικά καθεστώτα, ακόμα και οι πιο αντικοινωνικές κυβερνήσεις, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Είναι η ώρα να το επιβεβαιώσουμε.

Ή αυτοί, ή εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου