Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αυτή ήταν η δήλωση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και φαίνεται ότι το εννοεί καθώς ο νέος νόμος έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται με τις περικοπές, την υποχρηματοδότηση και κυρίως με τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών που θα εκλέξουν τα συμβούλια διοίκησης.
 
  Με την εκλογή του Συμβουλίου Διοίκησης εισάγεται μία νέα περίοδος για το Πανεπιστήμιο: διαλύεται ο δημόσιος, δωρεάν, δημοκρατικός χαρακτήρας του, ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή διδάκτρων, ενώ υποτάσσεται στους κανόνες της αγοράς. Παράλληλα, το ίδιο επιχειρεί να παράγει νέους ευέλικτους και επισφαλείς εργαζόμενους.
 
Καλούμε: 
·        τους καθηγητές να παραιτηθούν από την εφορευτική επιτροπή και να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου που διαλύει το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο, το υποτάσσει στους κανόνες της αγοράς και επιχειρεί να παράγει νέους ευέλικτους και επισφαλείς εργαζόμενους.

·        Τους καθηγητές που σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα για το συμβούλιο διοίκησης να μην το κάνουν και να παλέψουν μαζί μας για την ανατροπή αυτού του νόμου υπερασπίζοντας το δικαίωμά μας στο δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Παιδείας.
 
Σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας, δωρεάν Παιδείας
  1. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου