Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Άστεγοι κατέλαβαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων- ΜΑΤ εκκένωσαν την κατάληψη

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
nn.jpg
Πριν από λίγο έγινε κατάληψη του κλειστού καφενείου πίσω απο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος) από αστέγους και αλληλέγγυους. Υπάρχει κάλεσμα για την συνδρομή αλληλέγγυων πολιτών για παρουσία, περιφρούρηση και οργάνωση των αναγκών της δράσης.
21:10: Όλες οι προσαγωγές (16) ενδέχεται να μετατραπούν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν άστεγοι και αλληλέγγυοι είναι για διατάραξη οικιακής ειρήνης, για κλοπή ρέυματος και για διατάραξη κοινής ησυχίας. Αύριο οι συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα στις 11.30 ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα γίνου συλλήψεις. Από το ΑΤ Εξαρχείων μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ
21:00: Ασκούνται πιέσεις ώστε να μην μετατραπούν οι προσαγωγές σε συλλήψεις.
20:05: Από τις προσαγωγές οι τέσσερεις θα γίνουν συλλήψεις. Κόσμος παραμένει έξω από το ΑΤ Εξαρχείων. Μόλις επέτρεψαν στους δικηγόρους να εισέλθουν στο ΑΤ.
18:29: Οι άστεγοι μεταφέρονται στο ΑΤ Εξαρχείων και κόσμος μεταβαίνει εκεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν ασκήθηκε βία κατά την προσαγωγή. Ο Δήμος Αθηναίων ισχυρίζεται ότι έχει αποσύρει τη μήνυση και η αστυνομία ότι είχε εντολή από το δήμο, ρίχνοντας στον Γιώργο Καμίνη το μπαλάκι των ευθυνών. Με τις ασπίδες απώθησαν τους αλληλέγγυους δυνάμεις των ΜΑΤ
18:15: Οι άστεγοι που κατέλαβαν το Πνευματικό Κέντρο στη Σόλωνος προσάγονται από την αστυνομία υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου.
17:40: Στο σημείο έχουν φτάσει διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει μήνυση από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Παράλληλα στο χώρο βρίσκονται δεκάδες αλληλέγγυοι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Η απειλή εκκένωσης είναι πλέον υπαρκτή. Καλείται άμεσα κόσμος στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου