Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρύθηκε Κοινωνικό Ιατρείο στη Δράμα


 

Ο κόσμος και οι υγειονομικοί της Δράμας έδειξαν ότι και ενδιαφέρονται να στηρίξουν μια δομή που προωθεί την αλληλεγγύη, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η υγεία είναι πάνω απ΄όλα αγαθό κι όχι εμπόρευμα
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 04/02 η εκδήλωση της Συνέλευσης Πολιτών Δράμας, στο Εργατικό Κέντρο, για την δημιουργία κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε σε μια κατάμεστη αίθουσα και μετά από μια σύντομη εισήγηση μέλους της Συνέλευσης, τον λόγο πήραν οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης Θοδωρής Σδούκος και Χρυσάνθη Μπουσγιάννη, που ήταν καλεσμένοι, για να ενημερώσουν κάτω από ποιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες ξεκίνησαν το εγχείρημα τους και πως το (αυτο)οργάνωσαν, όπως επίσης και ποια προβλήματα αντιμετώπισαν. Έπειτα έγινε συζήτηση και λύθηκαν απορίες τόσο από υγειονομικούς της Δράμας που ενδιαφέρθηκαν να στελεχώσουν κάτι αντίστοιχο στην πόλη μας, όσο κι από αλληλέγγυους που θα΄θελαν να προσφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης δόθηκε έκταση στο πολιτικό περιεχόμενο της προσπάθειας.

Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν για αναμονή ή αναβολή της προσπάθειας, όπως επίσης και οι επιφυλάξεις, υπερκεράσθηκαν από την κοινή πεποίθηση πως, οι καιροί καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη μιας τέτοιας δομής.

Ο κόσμος και οι υγειονομικοί της Δράμας έδειξαν ότι και ενδιαφέρονται να στηρίξουν μια δομή που προωθεί την αλληλεγγύη, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η υγεία είναι πάνω απ΄όλα αγαθό κι όχι εμπόρευμα, αλλά και να πάρουν την ευθύνη να λειτουργήσουν το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο από μόνοι τους, με σκοπό να παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνεργους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, δηλώθηκαν συμμετοχές και το εγχείρημα ξεκινάει αμέσως σήμερα Δευτέρα με την πρώτη Συνέλευση των συμμετέχοντων για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις για την οργάνωση και την διαμόρφωση του χώρου που ανέλαβε να παραχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Δράμας, στο κτίριο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου