Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Φοιτητές εμπόδισαν σύσκεψη για τη νέα διοίκηση στο ΑΠΘ


Ένταση επικράτησε σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν φοιτητές εμπόδισαν τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Αριστοτέλειου, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, εν όψει των εκλογών για τα μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης. Με συνθήματα αλλά και εμποδίζοντας τους να φύγουν επί μισή ώρα, οι φοιτητές διέλυσαν τη συγκέντρωση των καθηγητών.

Τον αποτροπιασμό της για τα επεισόδια στο ΑΠΘ εξέφρασε με γραπτή δήλωσή της απόψε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. «Είναι θλιβερό την ώρα που δίνεται η μάχη για την οικονομική επιβίωση της χώρας και το ξημέρωμα μιας επόμενης καλύτερης μέρας, σε ορισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να γίνεται επίδειξη των συμπεριφορών που μας έφεραν σε αυτό το τραγικό σημείο.

Δογματικές μειοψηφίες επιβάλλουν το νόμο της βίας, περιφρονούν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού και καταλύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας. Είναι ευθύνη της διοίκησης, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας να ανταποκριθούν στην απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Αυτός ο φαύλος - στην κυριολεξία - κύκλος της ανομίας , θα σπάσει», ανέφερε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου