Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ούτε στη φυλακή ούτε στον τάφο οι χρήστες ναρκωτικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/08/2011
Με μεγάλη θλίψη εξακολουθεί κανείς να διαβάζει τον "Ριζοσπάστη" όταν πρόκειται για το ευαίσθητο θέμα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των χρηστών ναρκωτικών.
Ο "Ριζοσπάστης" επιμένει να μην αντιλαμβάνεται ότι η θεραπευτική αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών προϋποθέτει την εφαρμογή των πολύ ώριμων πλέον προτάσεων, που παρουσίασε προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, για την οριστική απομάκρυνση της χρήσης ναρκωτικών από τον χαρακτήρα του ποινικού αδικήματος. Η απομάκρυνση της χρήσης ναρκωτικών από τον χαρακτήρα του ποινικού αδικήματος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση την απομάκρυνση της χρήσης ναρκωτικών από τον χαρακτήρα του αδικήματος γενικά, και αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο το οποίο ο "Ριζοσπάστης" δυσκολεύεται να κατανοήσει...
Η απομάκρυνση της χρήσης ναρκωτικών από τον χαρακτήρα του ποινικού αδικήματος σημαίνει, πρώτα από όλα, το άνοιγμα της δυνατότητας για τον απεγκλωβισμό των χρηστών ναρκωτικών από τη θανατηφόρα αγκαλιά των εμπόρων ναρκωτικών και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες Υγείας. Άλλο ένα πολύ κρίσιμο σημείο το οποίο αδυνατεί να κατανοήσει ο "Ριζοσπάστης"...
Ο ιδεολογικοποιημένος παραλογισμός του "Ριζοσπάστη", όμως, φθάνει στα άκρα όταν χαρακτηρίζει ως "κρατική πρέζα" τη φαρμακευτική υποστήριξη των χρηστών ναρκωτικών! Ο χθεσινός "Ριζοσπάστης" παραθέτει μια απολύτως λογική και αυτονόητη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, όπως αυτή διατυπώθηκε προχθές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των δημάρχων του λεκανοπεδίου υπό τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο για θέματα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ): "Τα υποκατάστατα δεν είναι ναρκωτικά. Συντηρούν το άτομο. Κι εκεί ο ψυχολόγος μπορεί να του πει ότι μπορεί να βγει από το πρόβλημα με ένα άλλο πρόγραμμα".
Πώς χαρακτηρίζει ο χθεσινός "Ριζοσπάστης" τη συγκεκριμένη θέση του Τ. Κουράκη; Ως εξής: "Εκχυδαϊσμός (sic) της τιτάνιας προσπάθειας για απεξάρτηση"... Είναι τραγικό! Ο "Ριζοσπάστης" καταργεί πάντα κάθε καλή διάθεση για συζήτηση σχετικά με το θέμα των ναρκωτικών. Είναι καιρός, όμως, να σκεφθεί ότι ο λόγος γίνεται για ανθρώπινες ζωές, η θέση των οποίων δεν είναι ούτε στη φυλακή ούτε στον τάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου