Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στο πυρετό της ΔΕΘ

Στον πυρετό της ΔΕΘ κινείται η κυβέρνηση, καθώς υπουργοί και σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου θεωρούν πού κρίσιμο το τριήμερο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ δεν αποκλείουν πιθανή κακή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του Πρωθυπουργού επεξεργάζονται το προσχέδιο της ομιλίας του, ενώ οι συσκέψεις για τη διαχείριση κρίσιμων τοπικών ζητημάτων –ΕΥΑΘ-ΟΛΘ- είναι πλάον καθημερινές.


Η Θεσσαλονίκη το τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ μόνο γιορτινή ατμόσφαιρα δεν θα παρουσιάζει. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί αναμένεται να κυκλώσουν το κέντρο της πόλης, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εφαρμογή νέου σκληρού επιχειρησιακού σχεδίου στα πρότυπα αντιμετώπισης των ταραχών από τη γαλλική αστυνομία. Ήδη έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες και τα ρεπό των ανδρών των ΜΑΤ, μετά τις 25 Αυγούστου και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότερς από 17 διμοιρίες από άλλες πόλεις της χώρας.

Στην ατζέντα της κυβέρνησης τρία θέματα βρίσκονται ιδιαίτερα υψηλά. Το ένα είναι το ζήτημα των ταξιτζήδων, όπου η κατάσταση δε φαίνεται απόλυτα ξεκαθαρισμένη. Το δεύτερο αγκάθι είναι το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Και εδώ υπάρχουν κάποια ερωτηματικά όσον αφορά την τελική πρόταση της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, για τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και για το κατά πόσο το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τελικά τη σημερινή πρόταση. Το τρίτο ζήτημα είναι το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων και η σχετική συζήτηση για το κατά πόσο κάποιες διατάξεις επιφέρουν νέες επώδυνες περικοπές, ειδικά σε ομάδες υπαλλήλων που στελεχώνουν «ευαίσθητες» υπηρεσίες, όπως οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία

Την ίδια στιγμή, φωτιές ανάβει και η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που σε χτεσινή ανακοίνωση αναφέρεται με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο, με αφορμή την κόντρα του με την ΑΔΕΔΥ και τις δηλώσεις του περί απολύσεων όσων δημόσιων υπαλλήλων κάνουν λευκή απεργία.
«Ως αυθεντικός ”εκπρόσωπος” των οίκων αξιολόγησης και μνημονιακών λογικών, απαιτεί να ενταφιαστούν οι αγώνες και οι θυσίες του εργαζόμενου λαού για υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής», αναφέρει και χαρακτηρίζει ειρωνικά τον κ. Μόσιαλο «φωστήρα της εξυγίανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου