Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και του μνημονίου μαζί με τους καλύτερους φίλους της, το ΛΑΟΣ, τη ΝΔ και την Ντόρα Μπακογιάννη, ψήφισαν στις 24 Αυγούστου τον νόμο που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η κυρία Διαμαντοπούλου φαίνεται εξαιρετικά υπερήφανη για τον υψηλό βαθμό συναίνεσης που επιτεύχθηκε, για την ισχυροποίηση της συμμαχίας των ταλιμπάν του νεοφιλευθερισμού με τον ακροδεξιό εσμό και τους ορκισμένους εχθρούς του δημόσιου πανεπιστημίου. Τους υπενθυμίζουμε πώς από όσο πιο ψηλά πέφτεις τόσο περισσότερο πάταγο κάνεις. 
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των νέων να σπουδάζουν και να δουλεύουν με αξιοπρέπεια. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην κριτική σκέψη και την επιστημονική μόρφωση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας.  Όσοι αποφάσισαν να επιβάλουν τη σιωπή της αγοράς στο εσωτερικό του πανεπιστημίου θα βρούν απέναντί τους ένα ορμητικό φοιτητικό κίνημα, σε κοινό βηματισμό με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο, που θα συντρίψουν τα σχέδια τους και τους νόμους τους.

Η Νεολαία Συνασπισμού μέσα απο τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε σε κάθε φοιτητικό σύλλογο να διεξαχθούν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίσουν ανοιχτές, ζωντανές καταλήψεις των σχολών τους με στόχο να ανατραπεί ο νέος νόμος πλαίσιο,  να συναντηθεί το φοιτητικό κίνημα με την αγανάκτηση της νεολαίας, των εργαζομένων,  των ανέργων, όλης της κοινωνίας σε ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο και τους παρατρεχάμενούς της.

                                Δεν έμαθαν να μας σέβονται, θα μάθουν να μας φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου