Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η υπογραφή του Τσόμσκυ και τα ψέματα του Υπουργείου Παιδείας




Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε τέτοιο πανικό και αναστάτωση για τις διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα και στο εξωτερικό, που φτάνει στο σημείο να υιοθετεί πληροφορίες που δεν έχει καν μπει στο κόπο να επιβεβαιώσει

Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί αθέμιτους τρόπους προκειμένου να συκοφαντήσει το κίνημα δυσαρέσκειας που έχει δημιουργηθεί κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση - ενός νομοσχεδίου που, κατά κοινή ομολογία των εκλεγμένων οργάνων των Πανεπιστημίων και της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών και των φοιτητικών συλλόγων, καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και το μετατρέπει σε υποχείριο των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Προσπαθώντας να αμφισβητήσει το γεγονός της υπογραφής 902 επιφανών διανοουμένων του εξωτερικού που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, το Υπουργείο αναδημοσιεύει την επιστολή του δικηγόρου κ. Αλέξιου Δ. Παπασταύρου στην Καθημερινή της Κυριακής (http://www.minedu.gov.gr/blog/?p=400), σύμφωνα με την οποία ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός από το ΜΙΤ κ. Νόαμ Τσόμσκι ουδέποτε υπέγραψε το κείμενο υπογραφών κατά του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μέσω του blog  Support Greek Academia. Στην επιστολή του Παπαστάυρου αναφέρεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον ακαδημαϊκό και η υποτιθέμενη απάντηση του Τσόμσκυ στον Παπασταύρου που δηλώνεται ότι: «… Είναι γελοίο να αναφέρεται πρώτο το όνομά μου. Δεν έχω εμπλακεί σοβαρά σε αυτό το ζήτημα (αν έχω εμπλακεί καθόλου, δηλαδή)» (= «… It’s ridiculous for my name to be first. I’m not seriously involved (if at all)»).

Σε ηλεκτρονική αλληλογραφία όμως που είχαν blogger και δημοσιογράφοι της Αυγής, ο Ν.Τσόμσκυ αν και δηλώνει ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε ατέρμονες διαδικτυακές συζητήσεις, ωστόσο επιβεβαιώνει το γεγονός ότι έχει υπογράψει το εν λόγω κείμενο και μάλιστα ότι δεν αναιρεί την υπογραφή του.

Αυτό που συμπεραίνει κανείς είναι ότι το  Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε τέτοιο πανικό και αναστάτωση για τις διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα και στο εξωτερικό, που φτάνει στο σημείο να υιοθετεί πληροφορίες που δεν έχει καν μπει στο κόπο να επιβεβαιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου